Robor Electronics opent deuren nieuwe pand

Op 18 mei 2018 opende Wim Meulenkamp de deuren van het nieuwe pand van Robor Electronics BV. Aansluitend is er op zaterdag 19 mei een open dag voor iedere geïnteresseerde met vele demonstraties.

 

 

Het bedrijf bestaat al sinds 1997, maar is onlangs verhuisd naar de Suetersweg in Bentelo. In het pand is ook Wouter Borre Productions gevestigd. Samen zorgen de drie broers dat draadloze communicatie en GSM/GPS toepassingen gecombineerd kunnen worden met professionele drone fotografie en video. Een unieke combinatie waardoor we met de juiste techniek de (landbouwkundige) bedrijfsvoering effectiever kunnen inrichten.

 

Roger en zijn jongere broer Xander Borre zijn in 1997 gestart als specialist voor GSM-geboortemelders voor paarden, waarbij eigenaren een telefoontje krijgen van de merrie als de geboorte begint. In 2003 zijn ze verhuisd van een hokje zo groot als de garagebox naar een groter pand aan de Bentelosestraat. Samen met Rob Tiebie van Securo Europe BV heeft het bedrijf zich kunnen specialiseren in GPS tracking en tracing en ‘remote monitoring’. Rond 2011 werd een aantal praktische toepassingen bedacht voor de Unmanned Aerial Vehicles, beter bekend als ‘Drones’. www.dronexpert.nl werd al gauw een bekende innovator op het gebied van deze onbemande vliegtuigen.

 

Een derde broer, Wouter Borre, startte in 2013 zijn eigen bedrijf in fotografie, nadat hij jaren als fotojournalist bij de Twentsche Courant Tubantia werkte. Wouter startte in 2004 met 360˚-foto en later ook 360˚-video en Virtual Reality en vanaf 2012 met de toepassing van drones. Als gecertificeerd dronepiloot maakt hij complete beeldproducten, waarbij 360˚-foto en -video opnames worden gecombineerd met beelden vanuit de lucht.

 

Snel groeiend bedrijf met nieuwste technische toepassingen

In korte tijd is het bedrijf uitgegroeid van 3 naar 12 personen. Vandaag de dag werken Robor Electronics BV en Wouter Borre Productions intensief samen aan drone-toepassingen voor onder meer Politie, Brandweer, Defensie, Kustwacht, ILT, Rikilt, NVWA en Natuurorganisaties. “Met warmtebeeldcamerasystemen onder een drone, kunnen we snel en gemakkelijk weidevogelnesten en reekalveren opsporen en beschermen”, licht Roger Borre toe. “Op het gebied van precisielandbouw zijn er ook diverse nieuwe ontwikkelingen. We kunnen bijvoorbeeld met speciale multi- en hyperspectraalcamera’s een veel vollediger beeld geven van de gewasconditie.”

 

Proeftuin in Mineral Valley Twente

Onlangs hebben Robor Electronics en Wouter Borre Productions zich aangesloten bij Mineral Valley Twente voor een proeftuin. Samen met andere High Tech-bedrijven en agrarische ondernemers, willen zij nagaan hoe de nieuwe technieken kunnen zorgen voor innovaties in de landbouw. “Mineral Valley richt zich vooral op een betere bodemgezondheid en verwaarding van mest”, vertelt projectleider Martin Verbeek van Mineral Valley. “In de regio willen we de mineralenketen sluitend maken. Wat voor de één afval is, is voor de andere ondernemer juist een grondstof. Mest bijvoorbeeld bevat belangrijke mineralen en organische stof, de beste voeding om de bodem gezond te houden.”

 

Een proeftuin waarbij nieuwe technieken worden ingezet, die zorgen dat we ‘real time’ gegevens beschikbaar hebben, maar dan wel betaalbaar! “Veel ondernemers in onze regio weten dat er technisch veel mogelijk is, maar hoe ze daarmee efficiënter kunnen produceren en kosten besparen voor nu en voor de langere termijn, dat is nog relatief onbekend. Daarnaast zijn in onze regio veel ondernemers die technische oplossingen kunnen bieden. Als Mineral Valley Twente, proberen we deze ondernemers, maar ook kennis- en onderzoeksinstituten, aan elkaar te koppelen, zodat nieuwe ontwikkelingen mogelijk zijn.”

 

Bezoek de Open Dag

Nieuwsgierig wat Robor Electronics en Wouter Borre Productions te bieden hebben? Bezoek op 19 mei a.s. de open dag. De hele dag zijn er diverse demonstraties. “Op onze nieuwe locatie hebben we voldoende grond beschikbaar”, laat Roger Borre weten. “Die kunnen we gebruiken als proefveld om verschillende toepassingen te testen. De perfecte plek om enkele demo’s te geven met industriële dronetoepassingen, fotografie, videografie en virtual reality. Ook kunnen mensen een kijkje nemen in ons ontwikkelingslab. We vertellen graag over alles wat mogelijk is!”

 

 

De Open Dag is op 19 mei van 10.00 uur tot 17.00 uur aan de Sueterweg 6a in Bentelo. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd en voor de kleintjes is er ook een springkussen en zijn er diverse prijzen te winnen.

 

Meer weten over Robor Electronics of Wouter Borre Productions? Kijk op www.dronexpert.nl en www.wouterborre.nl.