Twenterand winnaar Landschapsprijs

Gemeente Twenterand is de winnaar geworden van de Gemeentelijke Landschapsprijs. Wethouder Bart-Jan Harmsen nam de prijs donderdag in ontvangst tijdens de Contactdag Gemeenten. De Landschapsprijs wordt jaarlijks uitgereikt door Landschap Overijssel en is in het leven geroepen om gemeenten te stimuleren om zich in te zetten voor de kwaliteit van het Landschap. Naast Twenterand waren de eveneens Twentse gemeenten Wierden en Tubbergen ook genomineerd.

 

Twenterand krijgt prijs dit jaar, omdat de gemeente zich volgens Landschap Overijssel inzet voor het behoud van het landschap: “Twenterand heeft de afgelopen jaren een kenmerkende aanpak ontwikkeld om het landschap te beschermen. Bij deze aanpak zijn verhalen over het landschap gedeeld waardoor het landschap meer omarmt is door de bewoners.”

 

Prijs voor beleidsmedewerker

Ook beleidsmedewerker Anja ter Beek viel in de prijzen. De medewerkster van de gemeente Twenterand won de Harry Meijerinkprijs: een prijs voor de meest vakkundige en passievolle landschapsambtenaar bij een gemeente. “Als iedere gemeente een Anja in dienst zou hebben, zou het Overijsselse landschap er een stuk beter aan toe zijn,” zegt Judith Snepvangers die namens Landschap Overijssel de prijs uitreikte.